« Întoarce-te la lista de articole

Noaptea Muzeelor 2014

Scris de Vlad Ilaş pe 19 mai 2014 în categoria Fotoreportaj
0
3

Anul ăsta am petrecut Noaptea Muzeelor la Şcoala Centrală din Bucureşti, acolo unde echipa A.R.C.E.N. a oferit tururi ghidate gratuite şi o poveste la miezul nopţii (Societatea bucureșteană și femeia secolului XIX), program intitulat Noapte albă la Pensionatul domnesc de fete :)

Pe lângă istoriile despre fetele de la Pensionatul domnesc, am putut vedea acolo şi o expoziţie de afișe, reclame și anunțuri din presa bucureșteană din perioada 1870-1945, din partea Via Bucureşti.

Şcoala Centrală mi s-a părut un loc absolut grozav pentru un copil, cu o curte interioară parcă desprinsă din poveşti, cu un copac foarte mare în mijloc… pff, n-am cuvinte, mai bine vedeţi şi voi în fotografii! :D

După povestea de la miezul nopţii, am reuşit să ajung şi la Foişorul de Foc, clădire în care are sediul Muzeul Naţional al Pompierilor. Din păcate, era deja foarte târziu şi a trebuit să fac rapid turul, însă, din fericire, faptul că am fost printre ultimii vizitatori acolo mi-a oferit ocazia de a ieşi pe balcon să trag câteva cadre, cu bunăvoinţa doamnei de la acel etaj care „nu voia să aibă probleme” :))
Mă rog, nu e neapărat foarte spectaculos, dar e o privelişte nouă.

0 comentarii

Intră în discuţie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*